De club

Bestuur

 

Raoul van Raemdonck

Voorzitter
 

Alain Vereecke

Algemeen Manager
 

Peter Mettepenningen

Accountant
 

Ivan Renette

Jeugdvoorzitter
ivan.renette@telenet.be

 

Patrick Claus

Gerechtigd correspondent/Secretaris
pat.claus@telenet.be
0498 46 44 78
 

Bart Claus

TVJO
bart_claus10@hotmail.com
0472 80 72 53
 

David Van Buggenhout

Technisch directeur
david.vanbuggenhout@scarlet.be
0495 99 91 79
 

Robert Van Lombergen

Jeugdbestuurslid
robertvanlombergen@hotmail.com
 

Patrick Heyndrickx

Jeugdbestuurslid
patrick.heyndrickx1@telenet.be
 

An Tange

Jeugdbestuurslid
an.tange@telenet.be
 

Stefan Claus

Jeugdbestuurslid
stefan_claus@hotmail.com
 

Geert Franssen

Jeugdbestuurslid
fransen.geert@telenet.be

Geschiedenis

Voor 1945 telde de gemeente Temse twee voetbalclubs die aangesloten waren bij de KBVB, nl. Temsche Sportkring (stamnummer 501) en Koninklijke Voetbalclub Temsica (stamnummer 807). Temsche Sportkring ontstond in 1924 als politieke tegenpool van Temsica. De clubkleuren waren rood-wit. De kleuren van Koninklijke Voetbalclub Temsica waren blauw-geel.

Een eerste poging om te fusioneren mislukte, maar uiteindelijk kwam de fusie er toch op 22 juli 1945.De gesprekken vonden plaats in café Nova op de markt, vandaag bekend als ‘Het Vermoeden’. er wordt geopteerd voor de clubnaam KSV Temse. Over het feit of de “K” stond voor katholieke of Koninklijke is er vandaag nog altijd geen duidelijkheid. KSV Temse kreeg 4297 als stamnummer bij de KBVB toegewezen. Uit de oorspronkelijke kleuren van de fusieclubs werden de huidige kleuren, blauw en wit, gekozen. Om te starten in de competitie van 1945-1946 telde onze club in totaal zes elftallen: een eerste elftal dat uitkwam in tweede provinciale, twee reserveploegen, één junioreselftal en twee scholierenteams.

In 1967 werd KSV kampioen in tweede provinciale, waarna we gedurende drie seizoenen uitkwamen in de hoogste provinciale reeks. Na degradatie promoveerde Temse in 1972 opnieuw naar eerste provinciale, jammer genoeg alweer maar voor drie seizoenen.

Toen duurde het tot 1985 vooraleer we tweede provinciale terug achter ons konden laten. Uiteindelijk werd nog één seizoen in tweede gespeeld, om dan in het seizoen 1993-94 terug naar eerste te gaan, onder leiding van trainer Rudy Baeck.

Eind jaren 90, begin 2000 namen we vier maal deel aan de eindronde voor promotie naar nationaal voetbal. Tweemaal volgde uitschakeling in de eerste ronde: tegen Lovendegem en tegen Denderhoutem. De twee andere keren moest zelfs een ‘derdewedstrijd’ uitsluitsel brengen, echter niet met een promotie voor onze club tot gevolg.

Ninove en Oosterzele (verloren met strafschoppen) gingen met de promotie lopen. Ook in 2001-2002 raakten we tot in de finale van de eindronde, maar toen was Evergem net iets sterker (thuis 0-0 en uit 1-0).

In het seizoen 2002-2003 behaalde onze ploeg dankzij een schitterende laatste periode de kampioenstitel in eerste provinciale. Na 54 jaar mochten we opnieuw proeven van nationaal voetbal, maar het werd een teleurstelling: we eindigden voorlaatste en degradeerden terug naar eerste provinciale.

De campagne 2004-2005 werd echter opnieuw een voltreffer. Met in het totaal 65 punten kroonde KSV zich opnieuw tot de beste in eerste provinciale. Het mocht zich opnieuw opmaken voor nationaal voetbal.

2005-2006 werd na een seizoen van ups en downs en een trainerswissel alsnog afgesloten op een meer dan verdienstelijke achtste stek. Tijdens de daaropvolgende stille periode vormde de sportieve staf in samenspraak met trainer Van Wambeke en voorzitter De Witte een team dat in het seizoen 2006-2007 hoge toppen zou scheren. Het beste voetbal ooit werd opgedist, de ploeg stuntte van week tot week en enkel de aanwezigheid van Eendracht Aalst hield KSV van een allicht dik verdiende kampioenstitel. Het tweede seizoen in 4e nationale werd afgesloten op de 2e stek, met deelname aan de eindronde als resultaat. Een historisch hoogtepunt dat in de tweede wedstrijd, zeg maar halve finale, brutaal werd gestopt door Rupel/Boom. KSV niet naar derde maar de tevredenheid na een schitterende campagne was algemeen.

Alle goede dingen bestaan uit drie, dat was ook voor KSV zo. Zeker wat de prestaties betrof. Jammer genoeg werd het technisch verfijnd en aanvallend voetbal niet altijd beloond. Temse moest na een knappe campagne vrede nemen met een 4e plaats in de eindstand. Opnieuw werd de nacompetitie bereikt, maar daarin sneuvelde KSV in de eerste ronde op het veld van Lille. Tijdens het tussenseizoen verliet Van Wambeke Temse voor VW Hamme en werd Eddy Van De Ven aangesteld als nieuwe trainer.

Het seizoen begon schitterend op Berchem en eindigde in bravourestijl in Bornem. Tussen de openingspartij en de slotdag gebeurde er heel wat binnen de KSV-familie. Half november scheiden de wegen met de trainer en werd Chris Andries, zelf ontslagnemend bij Willebroek, ingehaald. Nadat eerder Kubilskis en Van Herreweghe onze rangen vervoegden werd tijdens de winterstop uitgepakt met twee nieuwe transfers. Kenny Jacobs (spits) en David Geeroms (linkerflank) werden ingehaald. Op dat ogenblik telde KSV liefst 7 punten achterstand op Dilbeek maar na een spannende en lange eindjump pakte Temse op 4 speeldagen van het einde de koppositie. Die gaf het niet meer uit handen en in Bornem, ten aanschouwe van meer dan 2000 toeschouwers veroverde Temse de kampioenstitel in 4e nationale. Geschiedenis werd er op die bewuste 3e mei 2009 geschreven.

Het eerste seizoen in 3e nationale werd een meevaller van formaat. Gedurende drievierde van de competitie wist KSV zich binnen de topdrie te handhaven. Pas in de slotfase en dit mede door een groot aantal blessures zakte het terug om alsnog op een knappe 5e stek te eindigen. Voor het eerst in de clubgeschiedenis vroeg KSV Temse een licentie aan (dit met het oog op een mogelijke promotie naar tweede nationale). Na enkele (kleine) opmerkingen van de commissie verkreeg Temse zijn licentie. Tevens werd aanvang genomen met de bouw van de nieuwe tribune en bijhorende VIP-ruimte. De werkzaamheden moeten normaliter medio September 2010 afgerond zijn.

Stadion

Vanuit Gent

Neem de E17 richting Antwerpen. Neem bij de aansluiting met Sint-Niklaas-West (14) de rechterrijstrook. Neem vervolgens afrit Temse-Mechelen. Aan de eerstvolgende verkeerslichten gaat u rechtsaf. U bevindt zich nu in de Hoogkamerstraat. Na zowat 1,5 km slaat u linksaf, de Schoolstraat in. Het Fernand Schuerman-stadion bevindt zich 500 meter verder aan uw linkerzijde.

Vanuit Antwerpen

Neem de E17 richting Gent. Neem bij de aansluiting met Sint-Niklaas-centrum de rechterrijstrook. Neem vervolgens de afrit Temse. Aan de eerstvolgende verkeerslichten gaat u rechtsaf. U bevindt zich nu in de Hoogkamerstraat. Na zowat 1,5 km slaat u linksaf, de Schoolstraat in. Het Fernand Schuerman-stadion bevindt zich 500 meter verder aan uw linkerzijde.

Vanuit Willebroek

Volg de N16 richting Sint-Niklaas. Neem na de brug van Temse de eerste afslag aan uw rechterzijde. Bovenop het viaduct gaat u linksaf. Sla rechtsaf aan het eerstvolgende kruispunt en ga aan de verkeerslichten rechtdoor. Het Fernand Schuerman-stadion bevindt zich 500 meter verder aan uw rechterzijde.

De volgende parkings bevinden zich op wandelafstand van het Fernand Schuermanstadion:

 • Openbare parking de Woonboot Eeckhoutdriesstraat 71
  De parking ligt vlak naast een ingang (is meestal vrij snel volzet)
 • Openbare parking JOC De Nartist - Clemens De Landtsheerlaan 26 A
  De parking ligt vlak naast een ingang
 • Openbare parking Academie - Schoolstraat 17
  Sla rechtsaf bij het verlaten van de parking en neem de ingang Schoolstraat 63
 • Openbare parking Houtkaai ter hoogte van nr 15
  Sla rechtsaf bij het verlaten van de parking / steek de straat over / neem de ingang Schoolstraat 63
 • Sint-Amelbergalaan 7 / Parking Action (vroegere GB Temse)
  Sla rechtsaf bij het verlaten van de parking / steek het kruispunt over / neem de ingang Schoolstraat 63
 • Paterstraat ter hoogte van nr 31 / Parking van de vroegere LIDL-vestiging
  Sla rechtsaf bij het verlaten van de parking / steek het kruispunt over / neem de ingang Eeckhoutdriesstraat 71 (aan het kruispunt linksaf gaan naar de ingang Schoolstraat 63 is eveneens mogelijk)
 • Paterstraat ter hoogte van nr 44 / Parking van de ALDI-vestiging
  Verlaat de parking via de Paterstraat / sla rechtsaf / steek het kruispunt over / neem de ingang Eeckhoutdriesstraat 71 (aan het kruispunt linksaf gaan naar de ingang Schoolstraat 63 is eveneens mogelijk)
 • Openbare parking aan het administratief centrum De Zaat te bereiken via de Oeverstraat ter hoogte van nr 78 (de parking staat aangegeven met een wegwijzer)
  Verlaat de parking via de Oeverstraat / sla linksaf / eerste straat rechts Houtkaai / neem de ingang Schoolstraat 63
 • Openbare parking aan de bibliotheek; Oeverstraat ter hoogte van nr 54 (KBC Bank)
  Verlaat de parking via de ALDI-parking / sla linksaf en volg de Paterstaat / steek het kruispunt over / neem de ingang Eeckhoutdriesstraat 71 (aan het kruispunt linksaf gaan naar de ingang Schoolstraat 63 is eveneens mogelijk)

 

Missie & Visie

De club heeft tot doel volwassenen en jongeren de kans te geven om de voetbalsport te beoefenen, en dat binnen een financieel gezond kader.

Bij de seniors heeft KSV Temse de ambitie om aan te treden in derde nationale. In de jeugdreeksen ambieert KSV Temse interprovinciaal jeugdvoetbal aan te bieden voor de meest getalenteerde spelers, en provinciaal en gewestelijk voor zij die iets minder voetbalkwaliteiten hebben. KSV Temse beoogt een kwalitatief hoogstaande jeugdopleiding aan te bieden, met als streefdoel de doorstroming van jeugdspelers naar de A-kern. Dat neemt niet weg dat KSV Temse ook minder getalenteerde spelers de kans wil geven om aan te sluiten.

De jeugdopleiding is van enorm belang voor onze club. Zij vormt de basis, de hoeksteen van de vereniging. De jeugd zorgt voor opvolging op het gebied van de spelers voor het eerste elftal, ouders en familieleden vormen dikwijls de ruggengraat van het jeugdbestuur en eventueel ook het dagelijks bestuur van de club. KSV Temse wil ook een actief clubleven en een zo groot mogelijke betrokkenheid creƫren bij de spelers, ouders, grootouders, bestuursleden, trainers, medewerkers, sponsors en andere leden en sympathisanten van de club: zo worden een aantal extrasportieve activiteiten georganiseerd om die betrokkenheid te vergroten, alsook om bijkomende financiƫle middelen te verkrijgen.

Binnen de gemeente en de regio wil KSV Temse verder uitgroeien tot een sportief uithangbord, met een grote aantrekkingskracht op jongeren en volwassenen. Daartoe zal KSV Temse samenwerken met de gemeentelijke overheid, alsook met andere sportclubs (binnen de sportraad) en voetbalverenigingen en met de scholen uit groot-Temse.

De menselijke waarden staan binnen de club centraal, met de sporter als middelpunt: de clubmensen (bestuursleden, trainers, afgevaardigden en medewerkers) hebben een grote verantwoordelijkheid, ze helpen de ouders immers een stuk bij de opvoeding van hun kind (de jonge sporter).

Website design & development by