"ZWEVEZELE PROFITEERDE OPTIMAAL VAN ONZE FOUTEN"

"ZWEVEZELE PROFITEERDE OPTIMAAL VAN ONZE FOUTEN"

Coach Van der Straeten reageert na zware nederlaag

“Sinterklaas is geweest in Temse, dat is in mijn ogen de juiste weergave van de wedstrijd”, zucht KSV-trainer Yves Van der Straeten.

“We waren een halfuur de betere ploeg, maar vanaf dan begon het fout te lopen. Met het eerste doelpunt kan ik nog leven. De vrije trap van Vandendriessche werd mooi over de muur in de rechterbovenhoek van het doel geplaatst. Daar heb ik geen problemen mee. Over de andere drie doelpunten zwijgen we best. Comedy Capers, zeg maar. Domme fouten, weggevers, Sinterklaas- en kerstgeschenken samen. Neem het tweede tegendoelpunt: een hoekschop die rechtstreeks binnenging omdat er iemand naast de bal trapte. De derde was dan weer een dekkingsfout centraal achterin en de vierde een slecht uitspelen van Taptchou, die de bal in de voeten van de vrijstaande Vandendriessche legde. Ongelofelijk.” 

“Het is duidelijk dat bepaalde posities moeilijk invulbaar zijn”, beseft Van Der Straeten. “We misten aanvoerder Steven Schurmann, een sterkhouder achteraan, de organisator in de defensie. We misten hem eerder al tegen Gullegem en nu dus en in beide matchen samen kregen we liefst negen doelpunten binnen. Dat zegt veel. Iedereen moet eens goed nadenken over zijn functioneren binnen de ploeg en ook individueel. Wie snelheid heeft, moet ze gebruiken en niet wachten op de tegenstander om die te willen dribbelen.” Van Der Straeten wijst hiermee duidelijk richting Hamzah Al-Balahi “Nadenken hoort ook bij voetbal. Kwaliteiten gebruiken en het simpel houden. Bepaalde jongens doen dat niet genoeg meer. We zullen zien met wie ik volgende week ga starten. Als je met zo’n cijfers de boot ingaat, kan je de week nadien niet met dezelfde elf starten.” 

“Zwevezele is een ervaren ploeg en die profiteerde dus ten volle van onze fouten. Hopelijk kan ik de jongens deze week opnieuw scherp krijgen zodat we komend weekend met succes aan de terugronde kunnen beginnen.”

Interview: Gazet van Antwerpen

Website design & development by