"ZELFS MET 10 TEGEN 11 KWAMEN WE NOOIT IN DE PROBLEMEN"

"ZELFS MET 10 TEGEN 11 KWAMEN WE NOOIT IN DE PROBLEMEN"

Cappellen - KSV Temse 1-3

Na het nipte verlies vorige week tegen Bocholt, proefde KSV Temse nog eens de overwinning. Matchwinnaar was Jarno De Wolf, die zijn eerste basisplaats vierde met twee doelpunten tegen Cappellen. “Twee keer scoren bij je eerste basisplaats, … Daar kan je toch alleen maar van dromen”, zuchtte de jonge flankaanvaller na het laatste fluitsignaal. 

De wedstrijd op Cappellen kende een ideale start voor Temse. Seppe Kil kreeg tijd en ruimte om zijn schot voor te bereiden en vanop de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal net buiten het bereik van de thuisdoelman, net naast de paal. “We konden ons geen beter wedstrijdbegin wensen”, blikt Jarno De Wolf terug. “Na onze voorsprong konden we terugvallen op onze organisatie en speculeerden we op de counter. Door de afwezigheid van Stef Van den Heuvel en Boris Kudimbana waren we offensief gehandicapt. Maar we vingen dat gemis grotendeels op door vanuit de omschakeling te spelen. De trainer droeg me op om het veld breed te houden en zo ruimte te creëren voor opkomende ploegmaats vanuit de verdediging.” 

De Wolf stond door het gemis van Kudimbana en Van den Heuvel voor het eerst in de aanval: “In de beginfase voelde ik wel wat stress, maar na onze voorsprong en enkele geslaagde combinaties was daar geen sprake meer van. In de eerste helft slaagden we er evenwel te weinig in om uit te breken en gelukkig schudde onze doelman enkele uitstekende reddingen uit de mouw om onze krappe voorsprong vast te houden.” Kort na de rust ontbond de 19-jarige flankaanvaller zijn duivels. “Bij een aanval, opgezet door Seppe Kil, kreeg ik de bal op de rand van het strafschopgebied toegespeeld en kon ik overhoeks besluiten. Enkele minuten later snoepte ik de bal af van de aarzelende centrale verdedigers en mijn stiftbal ging over de doelman binnen. Een perfect scenario, want de trainer had ons gewaarschuwd voor een herhaling van het verloop van de heenwedstrijd, waarin we kort na de rust een 1-0-voorsprong uit handen gaven. Cappellen legde toen de basis voor een ruime winst. Na het derde doelpunt kon er nog weinig gebeuren. Zelfs met tien tegen elf kwamen we nooit in de problemen. We speelden als een hecht blok waarin iedereen meters voor elkaar maakte, zodat de zege nooit meer in gevaar kwam”, aldus de matchwinnaar.

Bron: Gazet Van Antwerpen

Website design & development by