"WE PRESTEERDEN MINDER NA DE RUST"

"WE PRESTEERDEN MINDER NA DE RUST"

Reactie van onze T1

Eén helft kon Temse wedijveren met Patro Eisden Maasmechelen. Na rust was er in een dol kwartier geen houden aan de thuisploeg, die met drie treffers vlot afstand nam. “Komt ervan als plots de afspraken niet meer worden nageleefd”, ergert trainer Yves Van Der Straeten zich.

“Er was in die tweede helft voor Patro geen tactische wijziging nodig om ons op de knieën te krijgen”, zucht Yves Van Der Straeten. “Misschien zorgde de inbreng van Ezzahri, normaal toch één van de beslissende basisspelers van Patro, wel voor een verschil. Maar dat het mis liep, was vooral een gevolg van ons eigen mindere presteren na rust en niet zozeer van de sterkte van Patro”, maakt Van Der Straeten zich sterk.

Laatste pass
“In de eerste helft waren wij trouwens de beter voetballende ploeg maar bleef die beslissende laatste pass telkens uit. Tijdens de rust heb ik daar nog op gewezen en gevraagd om die laatste pass beter te verzorgen. Maar dan zag ik dat in de tweede helft plots de afspraken niet meer werden nageleefd,” zucht de Temse-coach.

“In de eerste helft speelden we inderdaad goed voetbal, haalden we ook regelmatig de achterlijn maar lukte die laatste voorzet niet”, treedt ook Seppe Kil zijn coach bij. “Voor de tweede helft kwam Patro duidelijk scherper uit de kleedkamer. Zij kozen toen ook meer voor de lange bal en met hun snelle jongens vooraan zorgde dat wel voor problemen bij ons. Wij vonden niet meteen een antwoord en werden in amper een kwartier koud uitgeteld. Op basis van onze eerste helft verdienden we hier meer, maar dan hadden we die goede periode volwassener moeten uitspelen”, vindt Kil, die de pil nog wat kon verzachtten met een heerlijk vrijschopdoelpunt. 

Bron: Gazet van Antwerpen

Website design & development by