"WE MOETEN OPNIEUW ACHTEROM KIJKEN"

"WE MOETEN OPNIEUW ACHTEROM KIJKEN"

Stefan Verbist blikt terug op nederlaag tegen Westhoek

Wie niet scoort, kan niet winnen. Net zoals eerder al tegen Harelbeke gaven de aanvallers niet thuis in de zone van de waarheid. “Scoren blijft voor ons aartsmoeilijk”, geeft Stefan Verbist toe.

“We speelden tegen Westhoek niet meteen onze beste wedstrijd en dat in een match waarvan we vooraf wisten dat het niet makkelijk zou zijn”, vertelt Verbist. “De ploeg die de meeste wil had om te winnen, zou ook als winnaar uit de arena komen. Dat waren dus de West-Vlamingen. We hebben bij momenten goed voetbal gespeeld, maar wie er niet honderd procent voor gaat, en niet kan scoren, verliest zo’n match. Mooi voetbal, maar niet efficiënt. We hebben tal van bruikbare voorzetten getrapt, maar we zijn er niet in geslaagd om dat in cijfers om te zetten. Vooraan was het niet goed. We waren zowat negentig minuten lang steriel. We hadden precies niet de wil om de bal binnen te willen trappen en dat had Westhoek wel.” 

Was het vooraan niet veel zaaks, ook achteraan kon men de knip niet op de deur houden. “Ook daarmee kan ik akkoord gaan. Wat er juist gebeurde? Iemand die zijn mannetje zomaar liet gaan, een moment van onoplettendheid dat opnieuw duur wordt betaald. Bij een inworp moet iedereen zijn mannetje nemen, maar dat gebeurde in die fase niet. Iemand stond te dromen aan de tweede paal. Een gretig Westhoek strafte dat zomaar af. Het mooiste bewijs dat het wel anders kan, leverden we na het tegendoelpunt. Plots gingen we gretiger voetballen en meteen drongen we Westhoek op de eigen helft terug. Of het voorheen onderschatting was? Misschien, er was zeker een soort laksheid. Iedereen dacht, gezien het aantal voorzetten dat er voor de doelmond werd gedropt, dat het doelpuntje wel zou vallen. Dat draaide anders uit. Dat was dan ook het grote verschil tegenover vorige week in Hamme. Toen ging iedereen er honderd procent voor en daar durf ik nu mijn hand niet voor in het vuur steken. We hebben het geluk deze keer niet afgedwongen. Bij winst hadden we weer naar de linkerkolom kunnen uitkijken, maar nu moeten we opnieuw achteruit lonken”, sakkert Verbist nog.

Artikel: Dirk Van Bruysel (GvA)

Website design & development by