"WE MOETEN DE DRAAD OPNIEUW OPPIKKEN"

"WE MOETEN DE DRAAD OPNIEUW OPPIKKEN"

Interview met Arne Van Den Eynde

Temse verloor vorige week in de derby tegen Hamme in de slotfase twee punten. Zaterdagavond staat er weer een thuismatch op het programma. Promovendus Heur-Tongeren sleept de rode lantaarn mee naar Temse.

Hebben jullie iets recht te zetten na vorige week?
Arne Van Den Eynde: “Ik denk niet dat je het zo extreem mag stellen. Het blijft natuurlijk jammer dat het in de allerlaatste seconden nog mis ging, maar uiteindelijk mogen we terugblikken op een heel goede eerste periode. Dat heeft ons allemaal zo aangenaam verrast dat het jammer zou zijn om nu met een slecht gevoel achter te blijven. Maar het blijft wel heel belangrijk om nu opnieuw de draad op te pikken.”

Denk je dat Heur-Tongeren qua inhoud vergelijkbaar is met Hamme?
“Er zijn geen twee matchen of twee ploegen vergelijkbaar. Tongeren pakte al een punt bij Patro Eisden en dat was zeker geen eenvoudige opdracht. Het zou dom zijn om ons vast te pinnen op het gegeven dat de Limburgers laatste staan en vanuit die ingesteldheid te hopen dat het allemaal wel van een leien dakje zal lopen. Dan zou je pas echt voor een verrassing kunnen staan. Om dat te vermijden moeten we even sterk starten als in eender welke match.”

De eerste periode was lang binnen bereik. Is de tweede nu een objectief?
“Niet echt, die eerste periode was bij de start ook nooit een streefdoel, maar dat werd het wel toen we er op het einde redelijk dicht bij kwamen. Onze ambitie is gewoon om dezelfde kwaliteit van de voorbije maanden te blijven brengen. Match na match goed benaderen, die dan ook proberen te winnen en zo vooraan blijven in het klassement. Voor het seizoen werd door het bestuur de ambitie uitgesproken om in de top vijf te eindigen, ook al was dat in die periode moeilijk in te schatten. Een andere onbekende reeks en dat met flink wat aanpassingen in het elftal. Vanuit de spelersgroep is er meteen de juiste mentaliteit getoond en daarom staan we nu op die mooie tweede plaats. Dit had niemand durven te dromen.”

Bron: hmb (Gazet van Antwerpen)

Website design & development by