"WE HEBBEN ONS EIGEN KWALITEITEN VERWAARLOOSD"

"WE HEBBEN ONS EIGEN KWALITEITEN VERWAARLOOSD"

Duffel - KSV Temse 3-3

Een bijzonder efficiënt afwerkend Temse liep kort na rust 0-3 uit. Duffel rechtte echter de rug en zette met tien man en pure powerplay de scheve situatie alsnog recht.

“Dit voelt dan ook aan als een nederlaag”, jammert Temse-trainer Yves Van der Straeten. “Deze match moesten we altijd winnen. We zijn meegegaan in het spel van Duffel en hebben onze eigen kwaliteiten verwaarloosd. Wij zijn een ploeg die het van combinatiespel moet hebben en dus moeten we te allen tijde een voetballende oplossing zoeken. Dat hebben mijn spelers nagelaten.”

“Wat er scheelde?”, haakt Jonas Van Kerckhoven in. “Dit is een domper. Onvoorstelbaar. Zeker wanneer je weet dat we de rust ingingen met een mannetje meer tussen de lijnen. Terecht, want Rymenants trapte me na. Toen we dan kort na de pauze een derde keer scoorden, leek alles in kannen en kruiken. Maar dan is het zaak om te blijven gaan en dat gebeurde niet. Misschien dat sommigen dachten dat het iets makkelijker zou gaan en een stapje minder zetten, maar opnieuw is bewezen dat je zelfs tegen tien man voluit moet blijven voetballen.”

“Nu gingen we plots meespelen met de thuisploeg. Die mannen speelden bijzonder agressief en trapten naar alles wat bewoog. De ref kan niet alles bestraffen, maar Duffel had beslist nog wat meer kaarten mogen krijgen. Nu gingen we ook het duel opzoeken en het verleden, onder meer tegen Patro Eisden, heeft al bewezen dat Temse daar geen team voor heeft. Toen verloren we en deze keer hebben we toch nog een puntje.”

“Hoe dan ook, we mochten het nooit zover laten komen. Opgelet, Duffel heeft dat puntje niet gestolen. Die mannen verdienden dat alleen al op basis van hun inzet.”

“Dat we in het verleden weinig weggaven? Inderdaad, maar ook nu hebben we het achteraan goed gesloten kunnen houden. Het is niet dat er boulevards vielen, neen, die treffers vielen stuk voor stuk uit de lucht.”

“De komende week gaan we gebruiken om de kopjes opnieuw fris te zetten. In principe komt het vrije weekend op een ongelukkig moment. Uiteindelijk hebben we na de winterstop slechts drie wedstrijden gespeeld, wat inhoudt dat deze break toch erg vroeg komt. Bovendien wil iedereen deze kater zo snel mogelijk doorspoelen. Maar kom, gezien de gebeurtenissen van de voorbije dagen in Temse kan zo’n rustige week misschien eens geen kwaad. Wij gaan er alles aan doen om er binnen twee weken tegen City Pirates opnieuw te staan.” 

Bron: Dirk Van Bruysel (GvA)

Website design & development by