"WE HEBBEN HET ZELF UIT HANDEN GEGEVEN"

"WE HEBBEN HET ZELF UIT HANDEN GEGEVEN"

KSV TEMSE GRIJPT NAAST EERSTE PERIODETITEL

KSV Temse is er niet in geslaagd om de eerste periodetitel in de wacht te slepen. Omdat het in de slotfase van de derby tegen Hamme alsnog een gelijkspel moest toestaan, moest het zelfs niet wachten op het resultaat van Sporting Hasselt, dat in Bocholt speelde.

“Met die eerste periode waren we op zich niet zo bezig”, zegt Temsecoach Yves Van der Straeten. “We wilden vooral een vervolg breien aan de sterke reeks waaraan we bezig waren en zo de eerste periode afsluiten met 26 op 30. Dat was schitterend geweest. Helaas zijn het er nu maar 24 geworden. We hebben de zege grotendeels zelf uit handen gegeven. Ik heb Hamme heel weinig uitgespeelde kansen zien creëren. Slechts één keer kon het ons in de omschakeling echt uit verband spelen en trof het de paal. Maar in het laatste halfuur gebruikte Hamme toch vooral de lange bal. En dan bestaat uiteraard het risico dat zo’n bal ooit eens goed valt. Daar kan je moeilijk iets tegen beginnen. Helaas is dat nu ook gebleken.” 

Waar Van Der Straeten het moeilijker mee had, is dat zijn ploeg voordien meer dan genoeg kansen had gekregen om de wedstrijd te beslissen. “Ik denk dat de 1-0 bij de rust al verdiend was, maar vooral in de tweede helft kregen we nog drie goede mogelijkheden om de wedstrijd helemaal dood te maken. Dat deden we niet en zo kregen we dus uiteindelijk alsnog het deksel op de neus. Die gelijkmaker had er trouwens sowieso niet moeten komen. In de fase daarvoor hadden we de bal gewoon keihard over de tribunes moeten trappen. Dan had Hamme op geen enkel moment nog kunnen opbouwen. Ook dat zijn leerpunten waar ik het nog met mijn jongens over zal hebben.”

Ondanks het gelijkspel tegen Hamme en het missen van de periodetitel blikt Van der Straeten toch tevreden terug op de eerste tien wedstrijden van het seizoen. “De balans van de eerste periode is zeker positief. De resultaten overtreffen ook lichtjes mijn verwachtingen. Maar we mogen nu vooral niet verslappen. We hebben tegen Hamme zeker niet onze beste wedstrijd gespeeld en moeten hier lessen uit trekken. Geen enkele wedstrijd in deze reeks is bij voorbaat al gewonnen. Die ingesteldheid zullen we de volgende maanden zeker moeten onthouden.”

Interview: GvA
 

Website design & development by