VW HAMME PAKT NOG EEN PUNT IN SLOTFASE MET 10 TEGEN 11

VW HAMME PAKT NOG EEN PUNT IN SLOTFASE MET 10 TEGEN 11

Geschreven door Bart Claus

KSV Temse strandde uiteindelijk op een knappe 2e plaats in de eerste periode met 24 punten op 30 na 10 wedstrijden. Temse is nog steeds ongeslagen maar Hasselt deed nog straffer en pakt dan ook verdiend de eerste periodetitel met 28 op 30.

KSV nam van bij de aanvang het heft in handen maar echt doelrijpe kansen leverde dit niet echt op. Ook van de kant van Hamme kon de thuisdoelman zelden of nooit bedreigd worden in de eerste speelhelft. En toch viel net voor de rust de 1-0 compleet uit de lucht toen Arne van den Eynde een perfecte vrije trap in de bovenhoek krulde.

 

Na de pauze zag men een bezoekend elftal dat zeer gretig uit de kleedkamers kwam en zich nog niet gewonnen gaf. Toch gaf aanvankelijk de verdediging bij Temse geen krimp en leek alles onder controle. Hamme kreeg ook nog eens af te rekenen met blessureleed en 4 spelers vielen één na één gekwetst uit waardoor het laatste kwartier maar met 10 spelers werd verder gespeeld na de 3 toegelaten vervangingen. En nog was Hamme niet af te stoppen in zijn drang naar voor en een bal tegen de paal was de voorbode van een zeer prangend slot van de wedstrijd. Eerst was het doelman Guler Chan van Temse die tot tweemaal toe een bal knap van onder de lat haalde en KSV behoedde voor enig onheil. In de ultieme slotfase werd er dan nog eens een bal in de box gedropt en Johan Triest deed het leer in doel verdwijnen waardoor VW Hamme op de valreep nog een punt in de wacht sleepte en KSV Temse trakteerde op een zure nasmaak…. Al bij al een billijke uitslag en een juiste weergave van een partij waarin Temse zijn wil niet kon opleggen tegen een gedreven en enthousiast jong team.

Website design & development by