"VERDIENDE DERBYWINST"

"VERDIENDE DERBYWINST"

KSV Temse - SK Sint-Niklaas 4-1

KSV Temse boog tegen Sint-Niklaas in amper negen minuten tijd een achterstand in een riante 3-1 voorsprong om. Met dank aan Seppe Kil maar ook André Ntambue, die in twee weken tijd drie keer scoorde.

Sinds vorige week sta je in de ploeg en meteen bewijs je dat je het doel weet staan.

André Ntambue: “Ik begon op de eerste speeldag aan de competitie maar verloor nadien mijn plaats. Ik werkte hard en toonde bij de beloften dat ik het doel weet staan. Een beloftenwedstrijd is weliswaar niet te vergelijken met tweede amateurklasse, maar ik scoorde er wekelijks zowat drie keer. Voor het vertrouwen was dat goed. Vorig week in Berchem kreeg ik weer een basisplaats en scoorde ik twee keer. Nu, tegen een stug verdedigend Sint-Niklaas, scoorde ik de derde goal. Ik ben tevreden, want als spits word je op doelpunten afgerekend. Al ben je wel afhankelijk van de aanvoer. Wat dat betreft hebben we in Temse geen klagen. De assists komen uit zowat alle lijnen.”

Hoe blik je terug op de derby?

“Ik vind dat we vanaf de eerste minuut het balbezit opeisten maar halfweg de eerste helft kwamen we, door onnodig balverlies op het middenveld, plots op achterstand. We waren nochtans gewaarschuwd door de coach maar toch kon de snelle Verspeeten scoren. Nadien hebben we volwassen gereageerd. We bleven geduldig voetballen en raakten nooit in paniek.”

Toch bleef het aanmodderen tot de rust. Wat heeft de coach toen gezegd?

“Hij vroeg om op ons elan door te blijven gaan, alleen moesten we nog wat harder worden in de duels. Dat hebben we na rust meteen laten zien en wellicht ligt daar de sleutel van ons succes. We zijn vrank en vrij gaan aanvallen. Ook hebben we meer gebruikgemaakt van de flanken. Van Remoortere en Van Kerckhoven bleken een nachtmerrie voor de Klaasjes. Ik vind het dan ook een meer dan verdiende zege.” 

Bron: Gazet van Antwerpen (divb)

Website design & development by