"TOCH BEN IK NIET ONTEVREDEN"

"TOCH BEN IK NIET ONTEVREDEN"

KSV Temse - Mandel United 1-4

Mandel United toonde zich zaterdagavond een terechte titelpretendent. De West-Vlamingen etaleerde klasse en ervaring in alle geledingen. Mede dankzij enkele foutjes bij blauw-wit kwamen er erg zware 1-4-cijfers op het bord.

"Het kan raar klinken, maar in feite ben ik niet ontevreden. We hebben laten zien dat we speltechnisch en op inzet onze voet naast die van Mandel konden zetten en dat wij kunnen meewerken aan een mooi voetbalavondje”, zegt Yves Van der Straeten. 

“Al hebben de individueel bijzonder kwalitatieve bezoekers laten zien dat elk klein foutje op dit niveau wordt afgestraft. Over het eerste doelpunt ga ik het niet hebben, want dat was een mooi uitgespeelde kans. Klasse van Mandel, dat scherp uitbrak en een gemeten voorzet in doel kon afwerken. De andere drie doelpunten waren echter weggevertjes van ons.”

“Bij het tweede bijvoorbeeld mochten wij een hoekschop trappen, maar verloren we vooraan de bal en Mandel strafte dat op counter af. Bij het derde doelpunt van Mandel was er een communicatiefoutje tussen Niels De Pauw en Chris Espeso Nunez. Ook bij het vierde doelpunt gingen de jongens niet vrijuit. Kortom, wij maakten de foutjes en zij de doelpunten terwijl, ook hun doelman tot twee keer toe in de fout ging, maar wij daar niet van konden profiteren.”

Ervaring

“Hoe dat komt? Klasse, maar ook het verschil aan ervaring. Ervaring in leeftijd en ervaring op dit niveau.”

“Ik zag inzet en ben tevreden dat ons plan goed werd gevolgd. Iedereen deed zijn werk, dus daar ben ik tevreden over en dat moeten we meenemen.”

Artikel: Dirk Van Bruysel

Website design & development by