TEMSE PAKT VOLLE BUIT TEGEN DUFFEL

TEMSE PAKT VOLLE BUIT TEGEN DUFFEL

Geschreven door Stefan Claus

Op een door de regen bijzonder moeilijk bespeelbaar veld heeft Temse afstand kunnen nemen van een fel opzittend Duffel. Dankzij deze nieuwe overwinning staat blauw-wit steviger op de tweede plaats met amper twee punten minder dan leider Hasselt.

Nawel Nagim zorgde voor het eerste gevaar. Aan de overzijde moest Hofmans opletten voor pogingen van Kudimbana en Baras. Duffel reageerde langs Gabrielli en Rymenants, die zijn poging op de lijn gekeerd zag door Spies. Na een halfuur snelde Kudimbana de zijlijn af en trok het leer voorbij de tweede paal, waar Van Remoortere maar in te leggen had.

Na de pauze rolde Gabrielli de Temseafweer en prikte de gelijkmaker tegen de netten. De reactie kwam er meteen wanneer Kudimbana door Van den Buijs ten val werd gebracht. Kil zette Temse vanop de stip opnieuw op voorsprong. In de slotminuten kopte Vertonghen een open kans naast. Ntambue legde de eindstand vast.

Gilles Van Remoortere stond zondag voor het eerst aan de aftrap bij Temse. 

“Als ik eerlijk moet zijn, dan moet ik toegeven dat ik met een dubbel gevoel op de wedstrijd terugkijk. We hebben de drie punten, en dat is het belangrijkste, maar wanneer we de wedstrijd ontleden, dan moeten we toch toegeven dat dit lang niet onze beste wedstrijd was. Er was veel teveel afval in ons spel. Temse is een voetballende ploeg, maar dat kwam er vandaag niet uit. Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden. Het regende vandaag een ganse dag, waardoor we voor het eerst dit seizoen op een drassig terrein moesten voetballen. Al tijdens de opwarming heb ik van schoenen moeten wisselen omdat ik steeds onderuit schoof. Hoewel ik nadien met langere studs speelde, bleef het moeilijk om overeind te blijven. Maar nog eens: we hebben de drie punten en dat is het enige dat telt.” 

“Mijn eerste basisplaats en meteen goed voor een doelpunt”, glundert hij. “Ik ben in de voorbereiding op het veld van Knokke door mijn enkel gegaan, waardoor ik lange tijd aan de kant stond en een voornaam deel van de voorbereiding miste. Pas nu steek ik de neus echt aan het venster. Ik ben blij dat ik meteen scoorde, na een mooie actie op links van Boris Kudimbana, die ik maar in te leggen had. Daardoor mochten we met een bonus gaan rusten. Jammer dat ik kort na de rust een foutje maakte waardoor de gelijkmaker er kwam. Maar later hebben we dat dus opnieuw rechtgezet.” 

“Ik hoop dat ik de trainer heb kunnen overtuigen van mijn capaciteiten. Hier bij Temse wordt op een hoger niveau gespeeld dan vorig jaar. Als nummer tien heb ik het echter niet gemakkelijk. Maar in feite maakt het mij niet uit waar ik sta. Wanneer de trainer me voor de match op het wedstrijdblad zet, zal ik me steeds voluit geven op de aangeduide positie. Zelfs wanneer hij mij op de bank zet, en ik mag inkomen en scoren, ben ik ook content.”

Interview: Dirk Van Bruysel (GvA)

Website design & development by