TEMSE PAKT EERSTE ZEGE VAN HET SEIZOEN

TEMSE PAKT EERSTE ZEGE VAN HET SEIZOEN

KSV Temse - SCT Menen 1-0

Voor een talrijk opgekomen publiek kon het ’new look’ Temse bij zijn eerste thuiswedstrijd meteen ook zijn eerste winst laten optekenen. Het op Franse leest geschoeide Toekomst Menen toonde zich weliswaar een stevige tegenstander maar moest toch plooien voor een voetballend Temse.

De thuisploeg zette tijdens de ‘Family Day’ haar jeugdspelertjes in de kijker, waardoor het Fernand Schuermanstadion bij aanvang gezellig gevuld was. De mannen van trainer Yves Van der Straeten puurden hier alvast de kracht uit om het voetballend op te lossen. “Makkelijk was dat niet, want Menen beschikt over een stevige ploeg die aanvallend en langs de flanken heel gevaarlijk uit de hoek weet te komen”, meent Van der Straeten. “De West-Vlamingen hebben fysiek sterke en krachtige spitsen. Ook hun middenveld en hun flanken zijn jongens die krachtig uit de hoek kunnen komen. Dat hadden we vooraf bij de scouting gezien en daar hebben we op ingespeeld. We wisten dat er mogelijkheden waren. Toch was ik tevreden dat we met een brilscore op het bord gingen rusten.”

“Tijdens de rust heb ik dan bijgestuurd. Voor de pauze hadden we onze kansen al voetballend afgedwongen en ik heb de jongens dan ook gevraagd om het in de tweede periode nog meer voetballend trachten uit te spelen. Bovendien werd ook gevraagd om nog meer Alec Luyckx, de man met de meeste en beste ideeën, op te zoeken. Amper één minuut na de rust, op het ideale moment dus, scoorden we. Nadien hebben we niks meer weggegeven en verzuimd om de score verder uit te diepen. Halfweg de tweede helft moest de match gespeeld zijn, maar dat hebben we nagelaten.” 

“De nul is nu wel weg en dat is voor deze ploeg enorm belangrijk. De eerste thuiswedstrijd en meteen ook de eerste overwinning is iets waar de jongens, en iedereen die iets met de ploeg te maken heeft, zich kan optrekken. Ik ben enorm tevreden.” 

“Het was geen must om meteen te winnen, maar hoe sneller de nul weg, hoe minder kans er is dat er twijfels rijzen. We hebben een onverhoopt goede voorbereiding gespeeld maar werden vorige week op details geklopt. Vandaag stond het collectief er wel. Iedereen heeft zijn opdracht tot in de puntjes uitgevoerd. Ik ben ook superblij met de prestatie van Alec Luyckx. Ik heb er persoonlijk op aangedrongen om hem nog naar ons te halen. Bleek hij al meteen de patron in ons middenveld én doelpuntenmaker.”

Website design & development by