PATRICK CLAUS IS SPORTVERDIENSTE VAN HET JAAR

PATRICK CLAUS IS SPORTVERDIENSTE VAN HET JAAR

Huldiging voor zijn jarenlange inzet voor de club

Afgelopen week is jeugdsecretaris, GC en eigenijk manusje-van-alles Patrick Claus door de gemeente bekroond voor zijn jarenlange inzet voor onze club. Hij ontving na een feestelijke huldiging de trofee 'Sportverdienste van het Jaar', een prijs die je maar een keer kan winnen. Hij beschrijft zelf hoe het eigenlijk allemaal begonnen is.

Supporter van KSV ben ik al meer dan 40 jaar. Die microbe erfde ik van mijn vader. De mooiste herinneringen zijn de kampioenstitels die het eerste elftal behaalde met als laatste de memorabele 0-0 bij de rechtstreekse titelconcurrent Bornem. Die match staat bij mij nog altijd in het geheugen gegrifd als de enige echte slag om de brug. De minder leuke zijn de gemiste promotiewedstrijden tegen Ninove en Oosterzele. Maar dat behoort intussen al tot de KSV-voetbalgeschiedenis.

Toen ik in 1997 mijn aansluitingskaart tekende en onderaan de medewerksladder startte als hulpkassier bij de wedstrijden van het eerste elftal had ik nooit gedacht dat deze hobby zou uitgroeien tot wat ze nu is. Maar van het één kwam het ander en werd ik jeugdsecretaris, organisator van de Flanders Cup en later ook secretaris van het eerste elftal. Ook de contacten met de voetbalbond als GC (gerechtigd correspondent), een omschrijving die toch echt wel toe is aan een hedendaagse update, kwamen er logischerwijze bij. Het belijnen en uitzetten van de terreinen mag ik zeker niet vergeten. Naast het verzamelen van voetbalvlagjes en voetbalshirts met het rugnummer 19 (mijn verjaardag) groeide het belijnen uit tot de hobby in de hobby.

Als ik terugblik op een periode van meer dan 20 jaar als KSV-medewerker dan hebben we, want dat is de verdienste van de ganse club, toch wel één en ander neergezet. Zelf ben ik bijzonder fier op de uitbouw van de Flanders Cup tot een prestigieus tornooi bekend in de zeer wijde regio. Fantastisch dat zich hiervoor elk jaar ongeveer 100 KSV-ers inzetten. In de verbouwing van de containers van het Patiljoen heb ik zelf wel veel tijd gestoken en dit project kostte me ongetwijfeld flink wat grijze haren. Vandaar dat deze realisatie die de clubwerking op logistiek vlak enorm verbeterde mijn naam draagt. Mag het even wat pretentieus zijn? De gelijkenis met het Paviljoen (de kleedkamers) is treffend. De jeugdwerking behaalde dit jaar ook opnieuw het interprovinciaal label. Een prestatie waarop ik en de ganse club eveneens bijzonder trots zijn. Vooral de sportief verantwoordelijken en de trainers hebben hierin de grootste verdienste. Zelf heb ik getracht om één en ander te coördineren en bij te sturen waar nodig. Maar een rode draad in het ganse verhaal is dat de jeugdwerking onder initiaitief en leiding van verschillende mensen er jaar na jaar op vooruit gaat. En de meest recente maar misschien wel het belangrijkste project waar ik met heel veel voldoening op terugblik is de aanleg van het kunstgrasveld. Natuurlijk komt de verdienste hier toe aan de gemeente en de sportdienst die de nodige fondsen vrijmaakten en tekenden voor de opvolging. Maar zelf kreeg ik toch de kans om te adviseren en hier en daar praktisch bij te sturen.

Toegegeven de nominatie voor de “trofee voor Sportverdienste” van de gemeente Temse stond zeker nog op mijn “bucket list”. En ja ik had dat ook al hier en daar laten ontvallen. Maar veel vroeger dan verwacht valt die ongelooflijke eer mij dit jaar al te beurt. Als je al die taken bekijkt dan besef ik ook wel dat ik iets beteken in de eerste plaats voor KSV maar ook voor het sportleven in Temse. Naast de trofee doen de vele felicitaties die ik ontving op de avond zelf, via de social media… enorm deugd. In de loop der jaren heb ik echt getracht om niet alleen de belangen en bekommernissen van KSV te behartigen maar tevens oog te hebben en me wat in te leven in de noden van andere clubs en de sportdienst. Dat ook zij mijn werk naar waarde schatten, is voor mij een extra opsteker.

Bedankt aan iedereen die de voorbije 20 jaar op één of andere manier meewerkte aan de uitbouw van KSV en de sport in Temse in het algemeen. Want zonder jullie was deze eer mij niet te beurt gevallen!

Website design & development by