"NIET MOOISTE VOETBAL, MAAR WE ZIJN WEL TEVREDEN"

"NIET MOOISTE VOETBAL, MAAR WE ZIJN WEL TEVREDEN"

Temse wint met kleinste verschil van rode lantaarn

Nadat het in de eerste periode op de tweede plaats strandde, heeft Temse ook de tweede periode met winst ingezet. 

Tegen hekkensluiter Heur-Tongeren liep het nochtans niet bijzonder vlot. De Limburgers klommen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, waardoor blauw-wit lang moest achtervolgen.

“Gelukkig konden we kort voor de rust gelijkstellen”, zegt Bruno Baras, die zaterdagavond de positie van de geschorste Kil innam. “Wedstrijden tegen ploegen in puntennood zijn altijd gevaarlijk. Die ploegen spelen geen open voetbal maar trachten met alle middelen en in blok een puntje te pakken. Dat is dan ook niet het mooiste voetbal. Het is zaak om dan meteen bij de les te zijn, maar dat was niet echt het geval. We hebben, na dat doelpunt van Tongeren, het heft nog steviger in handen genomen en stelden kort voor de rust gelijk. Na de pauze hebben we de klus dan geklaard. De score had hoger kunnen oplopen, maar we misten enkele mooie kansen.” 

“We moeten hoe dan ook tevreden zijn, net zoals ikzelf ook tevreden ben over mijn eigen wedstrijd. Ik begon als nummer negen aan de match maar werd al vrij snel naar de flank getrokken. Vermeire was immers uitgevallen, waardoor Verwilligen erin was gekomen. Ik ben dan meer op de flank gaan spelen. Daar heb ik vooral veel en hard gewerkt voor de ploeg. Ik mag dan ook tevreden terugblikken op mijn match, ook al was mijn pijp na een uur uit. Ik was kapot. Het was dan ook al enkele weken gelden dat ik aan de aftrap stond.” 

“We zijn de tweede periode met een driepunter gestart. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken. We hebben een ploeg die blaakt van zelfvertrouwen. Of het nu via het klassement of via een periodetitel is, feit is dat we absoluut moeten mikken op de eindronde.” 

Bron: Dirk Van Bruysel (GvA)

Website design & development by