"NIET EFFICIËNT GENOEG"

"NIET EFFICIËNT GENOEG"

KSV Temse - City Pirates Antwerpen 2-3

Ondanks een opmerkelijk overwicht kon KSV Temse in de eerste helft geen afstand nemen van City Pirates. Het is een ongeschreven voetbalwet: wie niet scoort krijgt het deksel op de neus. Dat overkwam blauw-wit zelfs drie keer.

“Inderdaad, we speelden aanvankelijk goed voetbal, creëerden enkele mooie kansen maar waren niet efficiënt genoeg”, weet Boris Kudimbana. “Nochtans werd ons voor de match op het hart gedrukt dat efficiëntie enorm belangrijk zou zijn in deze match. De eerste keer dat City Pirates over de middenlijn kwam, scoorde het meteen. Toch hebben we dat nog goed opgevangen. We bleven rustig en combineerden goed, maar efficiënt was het niet.”

“Na de rust tekenden we aanvankelijk voor hetzelfde spelbeeld. Opnieuw lag dom balverlies echter aan de basis van een tegendoelpunt. De tweede degelijke actie van de namiddag was goed voor een dubbele voorsprong. Tegen een defensief ingestelde ploeg als City Pirates, een ploeg die in volle degradatiestrijd is gewikkeld en dus met het mes tussen de tanden vecht, wisten we dat het nadien nog moeilijk zou zijn om het tij te keren. We scoorden in de slotfase weliswaar nog twee keer, maar een derde treffer zat er niet in. Jammer. We hebben karakter getoond maar misten de nodige efficiëntie. Of de overnameperikelen op de groep wegen? Persoonlijk vind ik dat niet. We zijn erg ambitieus en willen dat op het veld laten zien.”

“Al is dit natuurlijk geen ideale situatie”, haakt Yves Van der Straeten in. “Die onzekerheid weegt sowieso, maar daar zou ik het verlies niet aan wijten. Het is wel zo dat we er door het vertrek van Van den Eynde heel wat creativiteit wegvalt. Iemand die zes keer scoort en tekent voor zeven assists vervang je niet zomaar. Langs de andere kant is het zo dat we deze match voor de winterstop nooit hadden verloren. We gaan er alles aan doen om onze positie te houden.”

Bron: Dirk Van Bruysel (GvA)

Website design & development by