"NIET ALLES OP HET VELD STEKEN"

"NIET ALLES OP HET VELD STEKEN"

KSV Temse - Vosselaar 0-1

KSV Temse zit in de hoek waar de klappen vallen. Voor de derde opeenvolgende keer verloor het op eigen veld (0-1). Na City Pirates en Hoogstraten bleek nu ook Vosselaar te sterk voor blauw-wit.

Hulptrainer Chris Van Trappen was een dag na de wedstrijd toch al een beetje op adem gekomen.

Chris Van Tappen: “Het lijkt eigenaardig maar ook verliezen went. En als we even terugblikken op de recente nederlagen, dan stellen we vast dat het steeds dezelfde reden is: pech. Het net-nietverhaal. De wil is er, maar daar eindigt het ook bij. Tegen Vosselaar speelden we opnieuw een sterk eerste halfuur. Het jammere is dat we niet meer scoren. Onze tegenstander heeft aan één kans genoeg om te winnen. Dat verhaal herhaalt zich nu al weken.”

Een groot verschil met de eerste seizoenshelft toen alles lukte.

“Dat mogen we niet vergelijken. Toen hadden we een sterkere groep. Enkele spelers vertrokken tijdens de winterstop. Doelman Deloose, Arne Van den Eynde en Bruno Baras zijn jongens met kwaliteiten. Van den Eynde zorgde voor doelpunten maar was ook de assist-koning. Bovendien: door hun afwezigheid hebben we nu minder wisselmogelijkheden en is er minder concurrentie op training. We hebben nog altijd een brede en talentrijke kern, maar hebben soms toch niet meteen de juiste wisselmogelijkheden bij blessures.”

Na de wedstrijd zaterdag werd er met een beschuldigende vinger naar de staat van het terrein gewezen.

“Dat ligt er inderdaad moeilijk bij. Natuurlijk zijn terrein en klimatologische omstandigheden voor beide ploegen hetzelfde, maar Temse heeft een ploeg die voetbaltechnisch met de beste ploegen in de reeks meekan. Wij moeten voor niemand onderdoen. Maar de kwaliteiten van de beter voetballende ploegen komen op mindere terreinen niet zo goed uit de verf. Daar hebben we dus een nadeel. Maar toch mogen we dat terrein niet te gemakkelijk als excuus inroepen.”

Artikel: Dirk Van Bruysel

Website design & development by