"NIEMAND MET DE VINGER WIJZEN"

"NIEMAND MET DE VINGER WIJZEN"

KSV Temse - Dikkelvenne 0-2

Voor de zesde opeenvolgende thuiswedstrijd kon KSV Temse niet scoren. Tegen Dikkelvenne ging blauw-wit met 0-2 de boot in.

“We moeten eerlijk zijn, ik heb te weinig positieve dingen gezien”, zegt Steven Schürmann. “Als we zo’n matchen spelen, dan moeten we vooral rekenen op onze inzet en die was er niet echt. Kwalitatief hadden we minder in huis dan Dikkelvenne. In zo’n situaties moet je het dan trachten te redden op inzet en dat miste ik dit weekend. We weten al vanaf de eerste speeldag dat we het op karakter zullen moeten doen en dat gebeurde voor de winter. Nu was dat niet het geval, waardoor de tweede bal steevast voor Dikkelvenne was. We zakten helemaal door het ijs. We hebben nu zes thuiswedstrijden na elkaar gespeeld waarin we niet gescoord hebben. De drang naar dat doelpunt is er bij ons niet. Ik begin me af te vragen of de ambitie hier wel groot genoeg is.” 

“Of we een scorende spits missen?”, vraagt Schürmann zich af. “Dat lijkt een beetje te kort door de bocht. Ons verlies situeert zich niet alleen bij een scorende spits komt eerder door de ganse ploeg. Een spits moet leven van een goede aanvoer en die is er ook vaak niet. Als die tweede bal niet voor ons is, dan kan een spits weinig forceren. Neen, ik ga zeker niet naar de aanvallers wijzen. Het begint achteraan, over het midden naar voor. Bovendien moet iedereen trachten te scoren en niet alleen onze diepe spits. Hem een steen werpen is niet eerlijk.” 

“Wanneer ik de wedstrijd overschouw, stel ik vast dat onze twee tegendoelpunten er kwamen uit fases waarvoor de coach vooraf had gewaarschuwd. Eén op tegenaanval, al na elf minuten, en één op stilstaande fase. Zaken waarop werd gehamerd, maar die toch uit het oog werden verloren. Dat zijn werkpunten. Deze nederlaag kwam er door een gebrek aan kwaliteit én mentaliteit. Dat is een gevolg van de koers die Temse dit seizoen vaart. Wij kiezen voor jeugd en mensen uit de eigen regio. Dan moet je beseffen dat het kwalitatief al eens wat minder zal zijn. Maar de mentaliteit moet top zijn om ons te kunnen handhaven.”

KSV Temse speelde met: Espeso Nunez - Laurens (80' Gerets) - Schürmann - Telen - Nfor - Luyckx - Al-Balahi - Taptchou - Ndongala - De Pauw - Siali (62' Da Cunha)

Interview: Dirk Van Bruysel (GvA)
Beeld: Erik Westerlinck

Website design & development by