MEER SCHERPTE DAN VORIGE WEEK

MEER SCHERPTE DAN VORIGE WEEK

Bron: Gazet Van Antwerpen

“Ik zag een Temse dat organisatorisch zeer goed stond”, opent Yves Van der Straeten. “Twee verschillende scouts hadden me vooraf gezegd dat Patro dé titelkandidaat in onze reeks is. Ik wist dus dat we het vooral met een stevige organisatie zouden moeten doen en wat dat betreft moet ik mijn jongens feliciteren. Ze hebben alles tot in de puntjes uitgevoerd.” 

“Dat Patro zich moest trachten te behelpen met lange ballen zegt veel. Eisden is enorm sterk op de flanken, en dan zeker de rechtse flank waar de Limburgers enorm veel creativiteit hebben, en daar hebben we ons op ingesteld met een horizontale 4-4-2 in balverlies. Spies en Claeys hebben potentieel gevaar in de kiem kunnen smoren. Over de ganse 90 minuten heeft Patro amper één uitgespeelde kans bij elkaar gevoetbald. Verder kwam het gevaar vooral uit stilstaande fases.” 


“Ook wij hadden niet echt veel uitgespeelde kansen. Wat dat betreft zat er meer in, maar het ontbrak ons op bepaalde momenten aan het nodige geluk - zoals bij dat schot op de lat van Kil - maar ook aan koelbloedigheid. Onze score had beslist hoger kunnen zijn. Maar kom, niet gezeurd. Vorige week misten we agressiviteit. Deze keer zag ik wel de nodige scherpte en dat leidde tot drie punten.”

Website design & development by