KSV TEMSE VLOERT CITY PIRATES

KSV TEMSE VLOERT CITY PIRATES

Geschreven door Stefan Claus

Feest zaterdagavond op en rond het veld van City Pirates tijdens de jaarlijkse piratendag. De thuisploeg ontving voor aanvang van de wedstrijd een oververdiende award voor hun sociaal project binnen de club. Op het veld gooide KSV Temse echter roet in het eten.

De thuisploeg nam aanvankelijk het initiatief en probeerde Temse met veel drang achteruit te duwen. Maar blauw-wit liet zich niet zomaar wegzetten en knokte zich geleidelijk in de wedstrijd. Vooral de razendsnelle omschakelmomenten deden de thuisploeg pijn. De eerste treffer viel wel uit een stilstaande fase. Van den Eynde lukte op een corner in de herneming de 0-1. Nog voor rust krulde Kudimbana de bal heerlijk in de bovenhoek. De troepen van coach Van der Straeten konden zo met een comfortabele marge de kleedkamer in.

Meteen na de pauze ontnam aanvoerder Claeys alle hoop op een goede afloop bij de thuisploeg. Op een vrije trap knikte hij de 0-3 tegen de touwen. Een afstraffing leek in de maak, maar een moedige thuisploeg lukte alsnog een eerreddende treffer, 1-3. KSV moet in de stand alleen Hasselt (15 op 15) nog voor zich dulden. Volgende week ontvangt Temse met Tom Proost een oude bekende, dan is FC Turnhout de gast in het Fernand Schuermanstadion.

Website design & development by