KSV TEMSE LEIDT EERSTE SEIZOENSNEDERLAAG

KSV TEMSE LEIDT EERSTE SEIZOENSNEDERLAAG

BOCHOLT - KSV TEMSE 2-1

Een vlot voetballend Temse heeft gisteren zonder buit de Bocholtse damburg moeten verlaten. Na de vroege openingstreffer zaten de fluogelen nochtans lang op rozen, maar een afgeweken voorzet én een strafschopfout van doelman Deloose zorgden uiteindelijk voor de ommekeer.

De onverwachte nederlaag kwam hard aan in Temse kringen. De neergeslagen kopjes op weg naar de warme kleedkamers spraken al boekdelen en ze vonden uiteindelijk in toeslaande deuren een ideale uitlaatklep. Het was het enige waar Seppe Kil, andermaal de draaischijf in een leuk geheel, nog mee kon lachen. “Dit komt hard aan, vooral omdat we zo goed in de match zaten en de thuisploeg ons op geen enkel moment pijn kon doen”, maakt Kil de Temse analyse. “Na de vroege openingstreffer zaten we eigenlijk op rozen. Het was vanaf het eerste fluitsignaal de bedoeling hoog druk te zetten en zo het lokale aanvalsspel te ontregelen. Zo dwongen we de Limburgers tot het spelen van de lange bal en daarmee wisten onze verdedigers makkelijk raad. Het feit dat ze in één speelhelft slechts één doelrijpe kans konden creëren, was illustratief voor onze dominantie.”

Niet overdonderd

“Zoals onze trainer het ook beaamde, was de vrijschop even voor het uur misschien wel het cruciale moment van de match”, zet Kil zijn betoog voort. “De 0-2 lag door een onoplettendheid in de thuisdefensie zo maar voor het grijpen. Die kans lieten we schieten en uiteindelijk betaalden we dat een tiental minuten later cash. En zelfs in tweevoud. De manier waarop was ook treffend.”

“Je weet dat die eerste nederlaag er wel ooit moet komen, maar dan wel liefst tegen een tegenstander die je overdondert”, zucht Kil. “Dat was hier vanmiddag zeker niet het geval. Niet dat Bocholt een slechte ploeg is, hoor. Integendeel zelfs. Vlug vergeten dus en ons focussen op het Cappellen van mijn broer. Dat wordt weer een leuke affiche”, vindt Seppe Kil zijn lach toch nog terug.

Bron: Gazet van Antwerpen

Website design & development by