"KORT VOOR DE RUST IS DE MATCH GEKANTELD"

"KORT VOOR DE RUST IS DE MATCH GEKANTELD"

KSV Temse - SK Sint-Niklaas 4-1

Temse is opnieuw de ’ploeg van het Waasland’. De bezoekers kwamen voor de rust op voorsprong, maar na de pauze was blauw-wit heer en meester.

“We zijn inderdaad te slap gestart. Het eerst halfuur bakten we er weinig van”, geeft Seppe Kil toe. “Kort voor de rust is de match gekanteld. We begonnen beter te spelen en drukten Sint-Niklaas op de eigen helft terug. Of de inbreng van doelman Guler daar iets mee te maken heeft? Neen, dat was puur toeval. Misschien hebben we ons in de drie minuten dat de wedstrijd stil lag wel wat kunnen bezinnen. Nadien zijn we meer vooruit beginnen voetballen, maar dat ligt niet aan de wissel. We wisten dat we het voetballend moesten oplossen en hebben dat ook gedaan. Opgelet, in de eerste helft bleef het nog allemaal wat moeizaam gaan. De laatste pass kwam niet aan en dat speelde ons parten.” 

“Was in de eerste helft de laatste pass een ramp, na de koffie kwam die plots wel aan”, weet Kil. “De combinaties kwamen er plots wel uit. In enkele dolle minuten hebben we nadien de scheve situatie rechtgezet. In minder dan tien minuten hebben we een 0-1 achterstand in een 3-1 voorsprong omgebogen. Nadien maakten we er nog 4-1 van. Of dat overdreven cijfers waren? Niet echt, al moet ik toegeven dat we na rust aan een hoog percentage hebben afgewerkt. Toch mogen we zeggen dat we gezien het verloop van de wedstrijd van een terechte uitslag spreken“, aldus Kil.

“Of de trainer ons tijdens de rust iets heeft gezegd? Hij heeft ons op onze opdrachten gewezen en er nog maar eens op aangedrongen dat we scherper moesten zijn in de duels. Dat is er ook uitgekomen. We moesten de lange bal achterwege laten en meer oplossingen zoeken in de passing. We zijn dan ook compacter beginnen combineren, ons eigen spel spelen en ons hoofd niet op hol laten brengen door kick and rush te beginnen spelen. Temse heeft daar de ploeg niet voor. Wij hebben een goed geheel dat het vooral van goed voetbal moet hebben. Als we dat vergeten, komen we in de problemen. Eens we combinatievoetbal spelen, kunnen we iedereen aan. Dat heeft Sint-Niklaas ondervonden.” “Dat Hasselt en Patro Eisden zaterdagavond de punten deelden hadden we natuurlijk ook gezien. Nog voor de match wisten we dat we een goede zaak konden doen. Misschien daardoor dat het aanvankelijk iets stroever liep, maar het laatste uur hebben we bewezen dat we bij de betere ploegen in de reeks thuishoren. We wisten ook dat er niks anders opzat dan de drie punten in eigen huis houden en die opdracht hebben we met verve volbracht.”
 

Website design & development by