"IK KIJK AL VOORUIT"

"IK KIJK AL VOORUIT"

Stefan Deloose na acht maanden opnieuw in doel bij blauw-wit

Voor het eerst deze competitie verloor Temse, op bezoek bij Bocholt (2-1). Het was vooral sneu voor Stefan Deloose, die in het verre Limburg zijn heroptreden maakte.

“Het was mijn eerste match in de A-ploeg na acht maanden”, zegt Stefan Deloose. “Voor mij was dit een opsteker, al is het natuurlijk jammer dat we verloren. We hadden kunnen winnen. Met een gelijkspel had ik kunnen leven, maar als we de wedstrijd ontleden, dan was Temse veruit de betere ploeg.

Hoe kijk je terug op deze wedstrijd?

Stefan Deloose: “Het was zeker geen slechte wedstrijd. De twee ploegen brachten goed voetbal en wij hadden alles onder controle. We waren al vroeg in de match op voorsprong geklommen en domineerden het gebeuren. Kort nadat we de 0-2 hadden gemist, de wedstrijd was toen al ruim een uur bezig, verloren we in vijf minuten tijd de match. Eerst was er een lucky goal van Bocholt en later kwam er een goal op strafschop.”

Was het een strafschop?

“Ja, na balverlies counterde Bocholt gevat. Ik kon eerst redding brengen, maar een aanvaller was nog gevolgd en bij het in de voeten gaan, tikte ik hem aan. Nadien had ik ook pech bij de strafschop. Ik stopte die, maar moest me gewonnen geven op de rebound.”

Hoe dan ook, na al die maanden kan ik me voorstellen dat het leuk was om opnieuw te kunnen spelen?

“De eerste keer op het niveau dat ik wil. Ik was al enkele weken bezig bij de invallers. Maar inderdaad, acht maanden aan de kant staan, is erg lang. Zowel fysiek als mentaal was dit een zware periode. Ik voel me nu opnieuw topfit. Met dank aan mijn kinesist, die me al die tijd steunde.”

Heb je ooit twijfels gehad over het herstel?

“Neen. Ik ken meerdere doelmannen, waaronder Yves Van der Straeten en Jan Van Roy maar ook de doelmannen van Berchem en Boom, die dezelfde blessure hebben of hadden. Ik wist dat ik hard zou moeten werken om terug te komen en wat dat betreft was het een zware zomer. Ik heb die moeilijke periode achter de rug. Nu kijk ik alleen vooruit.”

Interview: Gazet van Antwerpen

Website design & development by