"GETOOND DAT ER NOG VOLDOENDE GRINTA IS"

"GETOOND DAT ER NOG VOLDOENDE GRINTA IS"

KSV Temse - Berchem Sport 1-1

Temse en Berchem hielden in een typische eindeseizoenwedstrijd de bordjes perfect in evenwicht. In de eerste helft toonde Berchem meer power dan het toch wel fel verjongde KSV Temse. Na de rust toonde blauw-wit dat het nog volop meestrijdt voor de derde plaats.

“Wat betreft inzet en mentaliteit kunnen we zeggen dat Temse een voorbeeld gesteld heeft”, opent trainer Yves Van Der Straeten. “De meeste van mijn spelers zullen volgend seizoen niet meer in Temse voetballen, maar toch hebben ze getoond dat ze nog voldoende grinta hebben om een mooi resultaat neer te zetten. Zij hebben mooi afscheid genomen van het thuispubliek. Het mag duidelijk zijn dat de jongens er alles aan willen doen om alsnog de derde plaats te behouden. Wat dat betreft tellen we nu twee punten meer dan Bocholt, dus moeten we volgende week winnen op Sint-Niklaas.” 

“We hebben ook kunnen zien dat de jongeren die we de voorbije weken in de ploeg hebben gedropt al heel wat in hun mars hebben. Siali bijvoorbeeld is drie keer gestart en ik ben tevreden over hem. De anderen zijn twee keer gestart en deden dat ook niet slecht. Jarno De Wolf deed het ook goed. Opgelet, ik zeg niet dat we er al zijn want nu draaien ze mee in een goede ploeg en dat is nog iets anders dan week na week op dit hoge niveau te spelen. Zo was het duidelijk dat die jongeren nog wat power missen, maar daaraan wordt gewerkt. Daarom dat ik bij de rust Dhaene in steun heb ingebracht. Maar ik ben tevreden.”

“Wat ik van die strafschop vind? Jammer dat er zo snel voor een strafschop wordt gefloten. Het gaat een beetje de kant van het hockey op. Wie de bal niet meer kan wegkrijgen, moet maar naar één of ander hand mikken en zo een strafschop versieren. Jammer, maar dat is het moderne voetbal, zeker?”

Interview: Gazet Van Antwerpen

Website design & development by