EEN BELANGRIJKE STAP IN DE GOEDE RICHTING

EEN BELANGRIJKE STAP IN DE GOEDE RICHTING

SK Sint-Niklaas - KSV Temse 1-4

In de derby van afgelopen weekend toonde KSV Temse zich na negentig minuten de betere van SK Sint-Niklaas. “Een fantastische overwinning die ons deugd doet”, glundert Alec Luyckx. 

“De thuisploeg begon scherper aan de wedstrijd en speelde goed voetbal terwijl wijzelf, zeker de eerste tien minuten van de match, nog aan het slapen waren. Bij onze eerste degelijke tegenaanval maakten ze een foutje in de zestien, waardoor ik een strafschop mocht nemen. Nadien kregen we de doelpunten in geschenkverpakking cadeau. Het is omdat wij ook na de rust zijn blijven doorduwen dat de score verder uitliep. Achteraf bekeken mogen we spreken van een al bij al makkelijke zege. Chris (Espeso Nunez, red.) heeft slechts één keer een goede zweefsprong moeten maken maar meer gevaar, behalve dat tegendoelpunt dan, kan ik met niet herinneren. Daarvoor was het spel van de thuisploeg toch iets te slordig. Op het middenveld combineerden de Klaasjes nog vrij goed, maar nog voor de laatste pass er kwam, hadden we het spel al onder controle.” 

“Of Sint-Niklaas de das werd omgedaan door het gebrek aan ervaring? Ik denk het wel. Wij hebben toch enkele beslagen jongens die de ploeg kunnen meesleuren doorheen de moeilijke momenten en zo’n spelers hebben zij niet lopen. Sint-Niklaas is een erg jonge ploeg die op cruciale momenten wat leiderschap mist.” 

“Achteraf bekeken denk ik wel dat de mensen hier een echte derby gezien hebben. Zowel op als naast het terrein was het bijwijlen bitsig. De tweede gele kaart van Herve Telen kaderde duidelijk in de geest van de match. Het ging er soms erg geniepig aan toe. Wij hebben trouwens zo een vijf- of zestal spelers die stevig kunnen bikkelen. Ik zal zelf ook mijn voetje niet snel terugtrekken. Ik zeg niet dat we een vuile ploeg zijn, maar we kunnen wel gedreven uit de hoek komen.” 

“Nadat we vorige week na het verlies tegen Westhoek in zak en as zaten, hebben we nu onze rug gerecht. In het kader van ‘Operatie redding’ hebben we alleszins een belangrijke stap in de goede richting gezet. We zijn er nog lang niet. Om rustig eindejaar te kunnen vieren moeten we in de drie resterende matchen nog zes punten sprokkelen.”

Interview: Dirk Van Bruysel (GvA)

Website design & development by