DRIEPUNTER TEGEN TITELKANDIDAAT PATRO EISDEN

DRIEPUNTER TEGEN TITELKANDIDAAT PATRO EISDEN

Geschreven door Stefan Claus

KSV Temse heeft met een vier op zes haar start alvast niet gemist. Op eigen veld volstond een elfmeter van Kil voor een overwinning tegen titelkandidaat Patro Eisden Maasmechelen. 

Met een gekraakt schot tekende Van den Eynde voor het eerste gevaar. Patro reageerde via Mombongo en Allegria. Kort nadat Kenne een assist van Gueroui op Güler besloot, werd Kil aan de overzijde onderuit gewerkt in de zestien en zette de strafschop zelf om.

“Ondanks de commotie achteraf ben ik resoluut: ik vind dat het strafschop was”, haakt Seppe Kil in. “Ik zette samen met Baras een actie op en die werd afgebroken omdat ik achteraan werd aangetrapt. Binnen de zestien, dus was het strafschop. Meteen kreeg ik een uitgelezen kans om mijn vijfde goal, na vier doelpunten in de beker nu de eerste in de competitie, tegen de touwen te trappen. Goed voor drie verdiende punten.”

Op slag van rust duwde Belin een pegel van Kil tegen het doelhout. Mombongo knalde een vrije trap over. Temse reageerde tot twee keer toe langs Kil. Güler duwde in de slotfase een vrije trap van Ezzahri in hoekschop. Maar gescoord werd er dus niet meer. Komende zondag trekt blauw-wit naar Spouwen-Mopertingen, opnieuw een stugge Limburgse opponent. 

KSV speelde met: Güler, Claeys, Van Kerckhoven, Vermeire, Baras (67’ Van den Heuvel), Kil, Dhaene, Van Cauwenberg, Kudimbana, Van Den Eynde (90’ Van Remoortere), Spies

Website design & development by