"DE PERFECTE MIDDAG"

"DE PERFECTE MIDDAG"

Interview met Boris Kudimbana

Temse beleefde een vruchtbare namiddag op het veld van Vosselaar, waar door vier goals van Boris Kudimbana met 0-5 werd gewonnen. Zo mag blauw-wit nog altijd dromen van de eerste periodetitel.

Vosselaar had aan de eigen Konijnenberg nog niet verloren, maar daar bracht Temse wel stevig verandering in. Al stak killer Boris Kudimbana niet onder stoelen of banken dat de forfaitcijfers ruim overdreven waren. “Eigenlijk is het sneu voor Vosselaar, want ze speelden best wel een goede match en kregen ook hun kansen”, reageert de aanvaller. “Maar wij kenden zowat de perfecte namiddag en werkten aan honderd procent af. Zo werd Vosselaar het kind van de rekening, maar dat is uiteraard onze zaak niet. Voor ons kwam het er vooral op aan om de drie punten op zak te steken.” 

Die drie punten houden Temse immers in de race voor de eerste periodetitel. Met volgend weekend het treffen tussen Bocholt en Hasselt in de agenda zou Temse wel eens de lachende derde kunnen worden. “Dat is het ideale scenario”, beseft Boris Kudimbana. “Op voorwaarde uiteraard dat we zelf onze opdracht tegen Hamme tot een goed einde brengen. Laten we ons daar maar op focussen. We hebben zondag alvast heel veel vertrouwen getankt. Dat eerste periodekampioenschap was aanvankelijk absoluut geen doel, maar wie op een zucht van die prijs staat, moet er vol voor gaan. Ook al hebben we ons lot niet in eigen handen.” 

Scoren

Ook Kudimbana zelf zal komend weekend met het nodige vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Hij is intussen al goed voor zes doelpunten en vijf assists bij Temse. “Ach, ik vind het een noodzaak om belangrijk te kunnen zijn voor het team. Dat kan vooral door zelf te scoren of goals aan te brengen. In dat opzicht was het ook voor mij een prettige namiddag.” 

Bron: Gazet van Antwerpen

Website design & development by