"DE DERDE PLAATS VASTHOUDEN"

"DE DERDE PLAATS VASTHOUDEN"

VW Hamme - KSV Temse 0-2

KSV Temse heeft na het gelijkspel in de heenwedstrijd de puntjes op de i gezet. Blauw-wit was in de Durmederby een hele wedstrijd heer en meester. Met dank aan uitblinker André Ntambue. “We hebben nog zes weken om onze derde plaats vast te houden”, weet de aanvaller van Temse.

Het applaus dat de pocketaanvaller van de bezoekers in de slotfase kreeg toen hij werd vervangen door De Wilde was meer dan terecht. Wanneer hij aan de bal kwam, daverde de Hamse defensie op zijn grondvesten. “Jammer dat ik maar één keer kon scoren, want de mooiste kansen liet ik eigenlijk liggen”, bekent Ntambue na afloop. “Maar uiteindelijk is het toch vooral de overwinning die telt. Want die kunnen we na een mindere periode toch wel gebruiken.”

Anticiperen

Na een goed kwartier kapte Ntambue in het Hamse strafschopgebied vier verdedigers uit en schotelde Kil al een gemaakt doelpunt voor de voet, maar die miste. Even later deed Ntambue het op zijn eentje, maar zat de Hamse doelman De Vroe in de weg. Toen nog wat later Ponnet de bal op het Hamse middenveld kwijtspeelde, dook de Nederlander helemaal in zijn eentje de diepte in en was de Hamse doelman wel geklopt. Kort voor de rust knalde hij dan weer rakelings over toen hij zowat alleen voor doel stond. “Vooral die bal had eigenlijk tussen de palen moeten zitten. Dan was de partij al aan de rust beslist geweest. Ik verwachtte dat Hamme na de rust meteen druk zou zetten, maar daar hebben we goed op geanticipeerd door zelf meteen het spel naar ons toe te trekken”, vervolgt Ntambue.

“Het was leuk voetballen. Meestal heb ik niet veel ruimte nodig om een actie te maken, maar tegen Hamme kreeg ik die wel. Dan kan ik me helemaal uitleven. Belangrijk was echter dat we als ploeg een hele wedstrijd bij de zaak bleven. Dat was in de heenwedstrijd wel even anders. Die match hadden we altijd moeten en kunnen winnen. Maar we gaven het initiatief toen uit handen. Dat wilden we deze keer niet laten gebeuren.”

Derde plaats

Na een reeks mindere resultaten knoopt KSV Temse dus weer aan met de winst. “De spirit om te winnen was een beetje weg, maar nu hebben we onszelf weer teruggevonden”, besluit de aanvaller. “De ploeg valt volgend seizoen dan wel helemaal uit elkaar, toch is het duidelijk dat de wil om nog zo veel mogelijk punten te pakken er nog altijd is. Niemand trekt zijn voetje terug, iedereen blijft ervoor gaan. We hebben nog zes weken om de derde plaats in de rangschikking vast te houden. Dat is het doel dat we allemaal voor ogen hebben.”

Bron: Gazet van Antwerpen

Website design & development by