"DE BESTE EERSTE HELFT VAN HET SEIZOEN"

"DE BESTE EERSTE HELFT VAN HET SEIZOEN"

Aanvoerder Schürmann haalt opgelucht adem

Na een nul op negen en de daaraan verbonden duik in de rangschikking hervond KSV Temse zaterdagavond in de derby op Hamme het goede gevoel. Ook kapitein Schürmann reageerde opgelucht na de 0-2 zege.

Blauw-wit begon duidelijk met het mes tussen de tanden, zonder dat ze zich aan vuil of agressief spel moesten bezondigen. Het was in de meeste duels altijd een stapje eerder dan de thuisploeg. Bij Hamme viel het ontbreken van werkpaard De Man meteen op, terwijl ook de afwezigheid van Claeys op, die dit seizoen op de flank niet alleen defensief maar ook offensief heel sterk bezig is.

Temse-aanvoerder Steven Schurmann was bijzonder tevreden met de manier waarop zijn ploeg het had aangepakt. “Dit was een zespuntenmatch voor ons en dat beseften we allemaal heel goed”, zegt hij. “Vooraf waren we misschien wel tevreden geweest met één punt, maar deze zege geeft ons nu wel een extra bonus met de komende matchen tegen Westhoek en Sint-Niklaas die eraan komen.” Temse toonde van bij de aanvang heel veel inzet. “Hoewel ook Hamme de punten goed kon gebruiken, had ook ik het gevoel dat we met meer grinta op het veld stonden. Het is trouwens van onze inzet en onze mentaliteit dat we het moeten hebben. Temse heeft niet de ploeg om puur op talent het verschil te maken. Onze trainer hamert daar elke week op.” Toch moest ook de blauw-witte kapitein toegeven dat het openingsdoelpunt enigszins uit de lucht viel. “Dat klopt. Maar daarna hebben we de match wel stevig in handen genomen. Onze eerste helft was het beste van wat we dit seizoen al hebben getoond. Als de Hamse doelman niet nog twee reddingen uit zijn mouw schudt, had het aan de rust al 0-4 kunnen zijn.”

Dat Hamme na de rust de bakens nog probeerde te verzetten, vond Schurmann niet meer dan normaal. “We zijn echter heel volwassen gaan spelen en op één kans na heeft Hamme nooit echt voor dreiging kunnen zorgen. In elk geval is dit een deugddoende zege die hopelijk het begin kan zijn van een mooie reeks.”

Interview: Gazet van Antwerpen

Website design & development by