"BUITENSPELDOELPUNT WAS HET KEERPUNT"

"BUITENSPELDOELPUNT WAS HET KEERPUNT"

KSV Temse - Cappellen FC 1-4

Het gaat ietwat moeizamer voor KSV Temse. De recente 4 op 12 is daar de juiste weergave van. Het moet zo bovenaan de rol lossen en wordt op de derde plaats bijgebeend door Patro Eisden.

Net als vorige week startte Temse sterk en lukte het vrij snel de 1-0 in de kluts via Boris Kudimbana. Toch liep het nadien grondig fout.

Jonas Van Kerckhoven: “Dat zou ik niet meteen zeggen, want we hadden in de eerste helft de controle over de wedstrijd en hadden in die periode voldoende kansen om een tweede keer te scoren. Na de rust begonnen we iets te slap waardoor Cappellen al in de eerste minuut kon tegenscoren. Later kregen ze nog een duwtje in de rug van de scheidsrechter, die een duidelijke buitenspelgoal valideerde.”

Mogen we zeggen dat Temse het bij momenten iets te makkelijk aanpakte en deze houding cash betaalde?

“Dat zou ik niet meteen zeggen, want in de eerste helft voetbalden we zeer goed en hadden we het spel volledig in handen. Maar het is inderdaad zo dat iedereen zich na dat tweede doelpunt een beetje bekocht voelde. Als dat buitenspeldoelpunt niet was gevallen, dan hadden we nooit verloren, want tot dan hadden we alles onder controle. Nu gingen we te veel vooruit denken. We namen risico's en daar profiteerde Cappellen van.”

De voorbije weken hamerde men bij Temse op de goede organisatie. Nu jullie vier doelpunten binnenkregen, is het duidelijk dat de organisatie er niet stond.

“Het verschil zat deze keer in onze efficiëntie. Kleine kansen die enkele weken geleden nog binnen gingen, gingen er nu niet in waardoor we nog meer risico's gingen nemen. We zijn in het middenveld doorgeschoven om meer kansen te creëren, maar dat lukte te weinig.”

Hoe wordt er gereageerd op de 0 op 6 tegen Bocholt en Cappellen?

“Dat is helemaal niet plezant. Nu komt het eropaan om zo snel mogelijk een driepunter te pakken. En neen, we denken niet aan het klassement. Het seizoen is nog lang en de verschillen blijven binnen de perken. Laten we ons daar niet te druk om maken.”

Bron: Gazet van Antwerpen

Website design & development by