"BLIJ MET ONZE MENTALITEIT"

"BLIJ MET ONZE MENTALITEIT"

BERCHEM SPORT - KSV TEMSE 1-2

Na de recente nul op zes zorgde de zege op Berchem voor grote tevredenheid binnen het kamp van Temse. Het werd een duur bevochten overwinning op basis van organisatie en dankzij de efficiëntie van André Ntambue. 

“De wedstrijd kon best ook op een gelijkspel geëindigd zijn”, geeft coach Yves Van Der Straeten eerlijk toe. “Maar soms krijg je al eens meer dan je verdient. Berchem mocht aanspraak maken op een 2-2 gelijkspel, maar wij hadden er ook 1-3 van kunnen maken. Na de aansluitingstreffer van de thuisploeg kregen we nog de nodige kansen op een derde doelpunt waarmee we de wedstrijd veel vroeger volledig dood hadden kunnen maken. Hoe dan ook, ik ben heel tevreden met deze driepunter.”

Temse kwam vrij vroeg op voorsprong. Er waren nog geen tien minuten gespeeld toen Nesta Vallez balverlies leed. De snelle Ntambue kwam in balbezit, sneed naar binnen en schoot met links laag in de hoek voorbij Brosens. Het was het enige wapenfeit in een match waarin tot dan toe niets gebeurd was. Vrij vroeg in de tweede helft deed Ntambue dat nummertje nog eens over. “Het was nog maar de tweede basisplaats van André Ntambue”, verduidelijkt Van Der Straeten. “Hij speelde enkele referentiewedstrijden bij de beloften, maar kon dat tijdens invalbeurten niet bevestigen. Er is nog veel werk aan hem, zowel op mentaal als op tactisch vlak, maar vandaag deed hij wat ik van hem verwachtte. Zijn snelheid was bovendien een constante kwelling voor de Berchemverdedigers. Een ander lichtpunt was de prestatie van Maarten Goossens, de jongste speler in mijn kern. Centraal in de verdediging leverde hij prachtig werk in een moeilijke wedstrijd tegen de twee sterke spitsen van Berchem. Pas om kwart over twaalf wist hij dat hij zou spelen in de plaats van de niet fitte Spies. Ik kan niet anders dan mijn ploeg feliciteren voor de strikte organisatie en de concentratie die ze gedurende de volledige wedstrijd vasthielden. We willen niet verder vooruit kijken dan onze volgende wedstrijd en dat is de derby tegen Sint-Niklaas.”

Website design & development by